Oud-president Wulff gescheiden

Christian Wulff naast zijn inmiddels ex-vrouw Bettina»
Christian Wulff naast zijn inmiddels ex-vrouw Bettina AFP

De Duitse oud-president Christian Wulff en zijn echtgenote Bettina zijn uit elkaar. Dat melden Duitse media. Wulff was sinds 2008 getrouwd met de 15 jaar jongere Bettina, die zijn tweede echtgenote was.

Volgens de krant Bild blijft Bettina met hun vierjarige zoontje wonen in het huis, dat met een omstreden lening is gefinancierd. Die lening luidde het einde van Wulffs presidentschap in. Bettina publiceerde onlangs een boek over haar jaren als presidentsvrouw. Daarin schreef ze al dat het paar huwelijksproblemen had.

Schandaal

De scheiding komt bijna een jaar na het aftreden van Wulff. Hij kwam in december 2011 in de problemen toen bleek dat een bevriende ondernemer hem een privélening had gegeven van ten minste 500.000 euro. Verder bleek dat hij zich graag liet fêteren door vermogende vrienden.

Toen ook nog naar buiten kwam dat hij het boulevardblad Bild onder druk had gezet om niet over de omstreden lening te schrijven werd de roep om zijn aftreden steeds luider. Aanvankelijk wilde Wulff daar niets van weten, maar toen het Openbaar Ministerie het parlement vroeg Wulffs diplomatieke onschendbaarheid op te heffen hield hij op 17 februari de eer aan zichzelf.

Ook na zijn aftreden bleef het onrustig rondom Wulff, omdat hij bedong dat hij tot zijn dood een 'ere-pensioen' van bijna 2 ton per jaar krijgt. Ook mag hij op kosten van de staat een kantoor, een secretaresse en een auto aanhouden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4913 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 906 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2638 keer afgespeeld

Meer video en audio