NOS NieuwsAangepast

Minister: arts-sanctie in heel Europa

Minister Schippers vindt dat Europese landen elkaars sancties tegen artsen moeten gaan overnemen. Dat zegt ze in reactie op de onthullingen over de neuroloog Ernst Jansen Steur. "Wat mij betreft erkennen we in Europa niet alleen elkaars diploma's, maar ook elkaars sancties."

Van Jansen Steur werd gisteren bekend dat hij sinds 2011 in een Duits ziekenhuis werkzaam was, terwijl hij in Nederland niet meer als arts mag werken. Direct na de onthulling werd hij ontslagen. Het ziekenhuis in Heilbronn zegt dat het niet op de hoogte was van het verleden van Jansen Steur, die als neuroloog in Enschede kapitale fouten zou hebben gemaakt.

Zwarte lijst

Schippers wil inhoudelijk niet op de kwestie ingaan, omdat tegen Jansen Steur een rechtszaak loopt. Maar ze vindt: "wie in Nederland geen arts meer mag zijn, mag dat ook niet in een ander land."

Europarlementariërs van CDA en D66 pleitten vandaag voor een Europese zwarte lijst voor artsen. In het Europees Parlement ligt nu een voorstel waarin staat dat een land een schorsing van een arts verplicht aan alle andere Europese landen moet melden, maar volgens de twee partijen gaat dat niet ver genoeg.

Vanavond in Nieuwsuur gaat Schippers verder in op de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl