Ontslag Jansen Steur in Duitsland

Jansen Steur op een portretfoto in de hal van de afdeling neurologie van het ziekenhuis in Heilbronn»
Jansen Steur op een portretfoto in de hal van de afdeling neurologie van het ziekenhuis in Heilbronn Rechten: Heilbronner Stimme

De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland, waar hij werkte.

Het ziekenhuis, de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn, zegt in een verklaring dat het pas gisteren na de ophef in Nederland achter de voorgeschiedenis van Jansen Steur kwam. De samenwerking is daarna direct verbroken. Jansen steur werkte er sinds 2011.

Voor zover het ziekenhuis heeft kunnen nagaan, heeft de 67-jarige Jansen Steur geen foute diagnoses gesteld. Hij werkte namelijk als assistent-arts. Hij moest voor al zijn beslissingen verantwoording afleggen bij een arts.

Gisteren brachten NOS en RTV Oost naar buiten dat Jansen Steur werkte in een ziekenhuis in Duitsland. In Nederland mag hij niet meer werken.

Strafzaak

In Nederland loopt een strafzaak tegen Jansen Steur. Hij wordt ervan verdacht dat hij als arts bij het Medisch Spectrum Twente foute diagnoses heeft gesteld.

Mogelijk hebben dertien mensen daardoor onterecht een hersenoperatie ondergaan. Ook zou Jansen Steur autopsieën hebben uitgevoerd, zonder dat hij daarvoor toestemming had van de nabestaanden.

In 2003 werd Jansen Steur vanwege zijn medicijnverslaving gedwongen om te vertrekken bij het Medisch Spectrum Twente.

Tijdens de eerste zitting in november voor de rechtbank in Almelo weigerde de arts een psychologisch onderzoek. Op 3 april wordt de rechtszaak vervolgd.

Deel deze pagina

Video

De omstreden neuroloog Jansen Steur is in Duitsland ontslagen bij het ziekenhuis, waar hij werkte. De... directie heeft hem weggestuurd na de berichtgeving van de NOS van gisteren. Het ziekenhuis in Heilbronn zegt dat het niet wist dat er in Nederland een rechtszaak loopt tegen Jansen Steur vanwege verkeerde diagnoses.

 • Neuroloog Jansen Steur ontslagen door Duits ziekenhuis

  De omstreden neuroloog Jansen Steur is in Duitsland ontslagen bij het ziekenhuis, waar hij werkte. De... directie heeft hem weggestuurd na de berichtgeving van de NOS van gisteren. Het ziekenhuis in Heilbronn zegt dat het niet wist dat er in Nederland een rechtszaak loopt tegen Jansen Steur vanwege verkeerde diagnoses.

 • 'Wij hadden vertrouwen in het bemiddelingsbureau van Jansen Steur'

  De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland, waar hij werkte. Dat heeft... de directie vanmiddag bekendgemaakt. In Nederland loopt een rechtszaak tegen Jansen Steur vanwege verkeerde diagnoses. Het Duitse ziekenhuis was daarvan niet op de hoogte.

 • 'Meteen telefoontjes van bezorgde patiënten Jansen Steur'

  Correspondent Wouter Meijer is bij het ziekenhuis in het Duitse Heilbronn, waar de omstreden, Nederlandse... neuroloog Jansens Steur is ontslagen.

 • CDA: spoeddebat over zaak-Jansen Steur

  De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland. Voor zover het ziekenhuis... heeft kunnen nagaan, heeft hij daar geen foute diagnoses gesteld. Het CDA wil een spoeddebat over de zaak-Jansen Steur.

Audio

 • Tim de Wit: hoofd neurologie was vol lof over Jansen Steur De Nederlandse neuroloog Jansen Steur is door een Duits ziekenhuis ontslagen. Dat besluit werd genomen nadat de NOS erachter was... gekomen dat de arts in Heilbronn werkte, terwijl hij in Nederland niet meer mag werken.
 • 'Geen patiënten getroffen door Steur' De omstreden neuroloog Jansen Steur is ontslagen bij het ziekenhuis in Duitsland, waar hij werkte. Voor zover het ziekenhuis heeft... kunnen nagaan, heeft hij daar geen foute diagnoses gesteld.

Video en Audio

Meer video en audio