NOS NieuwsAangepast

'Nieuw hoofdstuk in Steur-drama'

De Nederlandse Vereniging voor Neurologie is zeer onaangenaam verrast door het nieuws dat de omstreden arts Jansen Steur werkt in Duitsland. Dat zei voorzitter Bernard Uitdehaag in het NOS Radio 1 Journaal. "Er wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan een toch al dramatisch verhaal en het kan alleen maar erger worden."

In Nederland loopt een omvangrijke strafzaak tegen Jansen Steur, maar hij is nog niet veroordeeld. Hij staat dan ook niet op een Europese zwarte lijst. Wel heeft Jansen Steur zichzelf in Nederland uit het register laten halen, waardoor hij hier niet meer mag werken.

Antecedentenonderzoek

Uitdehaag begrijpt niet hoe de neuroloog in Duitsland wel een baan heeft kunnen krijgen. "Het ziekenhuis had een antecedentenonderzoek moeten doen. Je zou toch verwachten dat je als zorginstelling recente informatie wil hebben, wanneer je iemand aanneemt. Je moet niet blind varen op een oude werkvergunning, zoals deze Duitse kliniek heeft gedaan."

Gisteren werd bekend dat Jansen Steur nog steeds aan het werk is in een kliniek in het Duitse Heilbronn. Hij wordt ervan verdacht dat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang verkeerde diagnoses heeft gesteld. Zo vertelde hij patiënten dat ze ziektes als alzheimer en parkinson hadden. Op basis van die diagnoses zijn mogelijk onterecht hersenoperaties uitgevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl