NOS NieuwsAangepast

Advocaat Steur wil niet reageren

De advocaat van Jansen Steur wil geen reactie geven op de recente berichten dat de omstreden neuroloog gewoon werkzaam is in een ziekenhuis in Duitsland.

In een mail aan de NOS schrijft advocaat Van Gaal: "Wat ik in deze zaak heb op te merken, zal in de zittingszaal geschieden en niet in de media".

Bevestiging

De directeur van de Klinikum am Gesundbrunnen in Heilbronn bevestigt tegen een journalist van de krant Heilbronner Stimme dat Jansen in het ziekenhuis werkt.

De ziekenhuisdirectie wilde vrijdag niet ingaan op vragen van de NOS. Medewerkers van het ziekenhuis, onder andere van de afdeling Intensive Care en twee dames van de receptie, herkenden Jansen Steur op foto's als een medewerker van het ziekenhuis.

Eerder kwam er bij de NOS een tip binnen over neuroloog Jansen Steur. De NOS ging daarop een samenwerking aan met RTV Oost-journalist Rob Vorkink.

Eerder gesproken

Vorkink had Jansen Steur al eerder gesproken bij een ander Duits ziekenhuis, waar hij toen aan de slag was gegaan. Vorkink telefoneerde met het ziekenhuis en Jansen Steur en herkende zijn stem.

In Nederland loopt een omvangrijke strafzaak tegen de neuroloog, onder meer omdat hij zijn patiënten in het Medisch Spectrum Twente vertelde dat ze ernstig ziek waren, terwijl dat niet zo was.

Op basis van zijn diagnoses zijn mogelijk onnodige hersenoperaties uitgevoerd. In Nederland mag Jansen Steur niet meer als neuroloog werken. CDA-Kamerlid Bruins Slot heeft een spoeddebat aangevraagd over de zaak-Jansen Steur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl