Veel meer gebruikers banken-app

Het gebruik van apps om mobiel mee te bankieren is het afgelopen jaar verdubbeld»
Het gebruik van apps om mobiel mee te bankieren is het afgelopen jaar verdubbeld NOS

Het aantal gebruikers van apps om mobiel mee te bankieren is het afgelopen jaar verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van de vier grote banken in Nederland, die zijn opgevraagd door de NOS.

Rabobank en ING hebben elk meer dan een miljoen klanten die mobiel bankieren, bij ABN Amro zijn dat er zo'n 760.000 en bij SNS Bank bankiert 10 procent van de klanten met de app. Volgens telecomanalist Telecompaper heeft 42 procent van de smartphone-bezitters een banken-app geïnstalleerd.

De banken zeggen dat klanten op hun mobiele telefoon ongeveer twee keer zo vaak hun saldo opvragen als achter de pc. "Rondom de salarisbetalingen is er altijd een grote piek", zegt David-Jan Janse van de Rabobank. "Mensen willen weten of het geld al op de rekening staat. Consumenten kijken ook vaak in de winkels of ze genoeg geld hebben om af te kunnen rekenen."

Advertenties

Volgens de banken is het opvragen van het saldo de meestgebruikte functie in de banken-apps.

Volgens de Rabobank komt 10 tot 25 procent van de klanten die mobiel bankieren niet meer op de websites van de bank. Om toch producten aan klanten te kunnen aanbieden, komen er in de mobiele apps binnenkort advertenties en nieuwe mogelijkheden. Volgens de banken wordt het daardoor mogelijk om bijvoorbeeld onderweg op de smartphone een reisverzekering af te sluiten.

De banken verwachten dat het gebruik van mobiele apps in 2013 opnieuw flink stijgt.

Deel deze pagina

Video

Veel meer gebruikers banken-app

Nederlanders bankieren steeds vaker op onze mobiele telefoon. Het gebruik van smartphone-apps van banken is het afgelopen jaar... verdubbeld. Dat zeggen de vier grote banken.

Audio

  • 'Saldo checken is net als kijken naar het weer' Het gebruik van smartphone applicaties van banken is het afgelopen jaar verdubbeld. Inmiddels zijn de apps van banken al meer dan 3... miljoen keer zijn gedownload. Verslaggever Nik Wouters sprak met ING en Rabobank erover en zet de ontwikkeling op een rij.

Video en Audio

Meer video en audio