NOS NieuwsAangepast

Politie: moeder stak meisje neer

De vrouw die is aangehouden in verband met het doodsteken van een meisje in IJsselstein, is inderdaad de moeder van het meisje. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Gisteren wilde de politie de geruchten hierover nog niet bevestigen.

Waarschijnlijk lagen problemen binnen het gezin ten grondslag aan het incident, zegt de politie. Gistermiddag vonden agenten in een huis in IJsselstein een zwaargewond meisje van 16. Ze was niet meer aanspreekbaar. Korte tijd later overleed ze.

De 42-jarige moeder is direct aangehouden.

Terughoudendheid

De gemeente IJsselstein meldt dat het slachtoffer de 16-jarige Maryam Abarkan is. Ze noemde zichzelf Mirjam. De gemeente schrijft dat er overleg plaatsvindt met de nabestaanden en de school, over de juiste ondersteuning.

Buurtbewoners hadden gezegd dat het meisje van Marokkaanse afkomst is en dat het motief voor de moord eerwraak is. De politie en de gemeente doen hierover geen uitspraken.

De nabestaanden hebben laten weten dat ze geen stille tocht wensen. Ze vragen om terughoudendheid. De gemeente heeft zelf besloten om de nieuwjaarsreceptie in IJsselstein morgen te versoberen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl