NOS NieuwsAangepast

OM vecht oudejaarsstraffen aan

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat in beroep tegen de uitspraken die in vier supersnelrechtzaken zijn gedaan. Vier verdachten kregen gisteren veel lagere straffen dan het OM had geëist.

"We herkennen ons niet in de redenering van de rechter", zegt een woordvoerder van het OM. "Hij oordeelde dat oudejaarsnacht gezien moet worden als een reguliere uitgaansnacht. We zijn het daarmee niet eens. De oudejaarsnacht is echt anders, met drank en vuurwerk."

Knuppel

Tegen de vier verdachten die gisteren voorkwamen had het OM celstraffen geëist van 16 dagen tot 10 weken. Uiteindelijk kregen twee verdachten een celstraf van 1 dag opgelegd, plus een werkstraf. Dat was voor een man die een jongen met een knuppel had bedreigd en voor een man die een klap had uitgedeeld aan iemand die het voor de brandweer opnam.

Een man die een agent had geslagen kreeg een werkstraf van 40 uur en een boete van 200 euro. Een man die agenten had bedreigd kreeg een werkstraf van 50 uur. Ook moet hij 150 euro aan een van de agenten betalen.

Vandaag staan opnieuw vijf verdachten terecht, die zich met Oudjaar hebben misdragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl