NOS NieuwsAangepast

Ex-voorzitter pedoclub wil bewaking

De oud-voorzitter van pedofielenvereniging Martijn, Marthijn Uittenbogaard, heeft in een e-mail aan de overheid en Geert Wilders gevraagd om beveiliging.

Aanleiding voor de mail is een vuurwerkbom die tijdens Oud en Nieuw bij zijn voordeur ontplofte. "Een soort bomaanslag", schrijft Uittenbogaard. "Stel dat een van ons in de gang had gestaan, dan had die zwaargewond kunnen zijn."

Volgens Uittenbogaard is hij al jaren slachtoffer van geweld tijdens de jaarwisseling. Hij wordt naar eigen zeggen niet serieus genomen door de landelijke en de lokale overheid. "Als burger levenslang in je eigen huis en op straat onveilig zijn, is toch echt niet waar een minister van Veiligheid trots op zou moeten zijn", schrijft hij.

Lawinepijlen

Uittenbogaard roept verder Geert Wilders op om zich tegen geweld tegen de oud-voorzitter van Martijn uit te spreken. De oud-voorzitter weet vrijwel zeker dat de mensen die het vuurwerk bij zijn deur lieten ontploffen en de groep die vorig jaar vier lawinepijlen op zijn huis schoot, stemmen op de partij van Wilders. "Het wordt hoog tijd dat deze man eens wat respect toont en zich expliciet uitspreekt tegen geweld aan ons adres."

In juni vorig jaar verbood de rechtbank in Assen pedofielenvereniging Martijn. De vereniging is daartegen in beroep gegaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl