NOS NieuwsAangepast

Hulpverleners doelwit van geweld

Hoewel grote incidenten lijken uitgebleven, zijn hulpverleners ook deze jaarwisseling doelwit geworden van geweld.

In en bij Rotterdam raakten elf politiemensen gewond. Vier raakten gewond door vuurwerk, onder meer doordat ze rook hadden ingeademd. Zes agenten werden geslagen en een zevende werd gebeten. De ME moest worden ingezet omdat de brandweer werd gehinderd bij het blussen van een kerstbomenbrand.

Geschopt en geslagen

Volgens de politie in Den Haag werd er opvallend veel zwaar vuurwerk naar hulpverleners gegooid. Drie agenten raakten gewond en diverse brandweerlieden werden bedreigd. In totaal zijn tien mensen aangehouden omdat ze gewelddadig waren tegen agenten.

In Groningen waren zeven gevallen van geweld tegen hulpverleners. In de stad Groningen raakten twee agenten gewond. Bij een arrestatie in Hoogezand werd een agent geschopt en geslagen.

In Dordrecht werden agenten en brandweerlieden bekogeld met flessen. Daarbij vielen geen gewonden. In Apeldoorn werd een brandweerman in zijn rug getrapt.

Vorig jaar waren er op 1 januari 110 meldingen van geweldsincidenten tegen hulpverleners. Nog niet van alle regio's is bekendgemaakt hoeveel geweldsincidenten er afgelopen nacht zijn geweest.

Beelden

Vanochtend meldde de Stichting Hulp voor Hulpverleners dat er geen grote geweldsincidenten tegen hulpverleners zijn geweest. De stichting had mensen opgeroepen beelden van geweld tegen hulpverleners op te sturen, maar volgens voorzitter Rick Franx was er nog niets binnengekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl