NOS NieuwsAangepast

Regen en wind tijdens jaarwisseling

Het overgrote deel van Nederland krijgt te maken met een natte jaarwisseling. Alleen in Zuid-Limburg en in het uiterste noorden van Nederland is het waarschijnlijk droog. In de rest van het land wordt rond middernacht neerslag verwacht, al zal het niet overal even hard regenen.

Ook waait het tijdens de jaarwisseling hard. In het binnenland wordt windkracht 4 tot 5 verwacht. In de kustgebieden is de wind mogelijk nog sterker.

Nat pak

Weerman Marco Verhoef zegt dat de weersomstandigheden ongunstig zijn voor liefhebbers van vuurwerk, omdat pijlen van richting kunnen veranderen en flessen kunnen omwaaien. "Je moet er rekening mee houden dat je het zaakje goed vastzet", waarschuwt Verhoef.

Politievakbond ANPV is blij dat er in de Nieuwjaarsnacht regen wordt verwacht. "Hoe slechter het weer, des te korter de overlast", zegt voorzitter Welting. Volgens hem is de kans op ongeregeldheden nog steeds aanwezig, maar zijn eventuele opstootjes in dit weer waarschijnlijk minder langdurig en minder hevig. "De raddraaiers hebben er dan snel genoeg van", zegt Welting. "Met een nat pak buiten lopen vinden ze niet interessant."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl