Tweede dode schietpartij A'dam

Tijdens de achtervolging werden ook twee motoragenten beschoten»
Tijdens de achtervolging werden ook twee motoragenten beschoten NOS

Bij de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar omgekomen. Een van de mannen overleed ter plekke, de andere bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In Amsterdam-West werd zaterdagavond op verschillende plekken geschoten.

De twee slachtoffers zaten in een Range Rover met een Frans kenteken, die onder vuur werd genomen door meerdere schutters in een zilvergrijze Audi. De schutters zijn voortvluchtig.

Ooggetuigen melden dat er nog een derde man in de Range Rover zat ten tijde van de achtervolging en beschieting. De politie onderzoekt dat. Ook melden ooggetuigen dat er een derde auto bij de beschieting betrokken was, een zwarte Volvo. De politie ontkent dat.

Na het schietincident in de Staatsliedenbuurt gingen twee motoragenten achter de schutters aan. Ook zij werden beschoten, maar ze raakten niet gewond. De zilvergrijze Audi werd later leeg teruggevonden in Amsterdam-West. Die auto was volgens de politie gestolen en had valse Nederlandse kentekenplaten.

Moordcijfer

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam noemde de schietpartij een wildwesttafereel. "Het schijnt enorm geweest te zijn. Er is op een vreselijke schaal geschoten met automatische wapens."

In het tv-programma Buitenhof benadrukte de burgemeester dat het moordcijfer in Amsterdam historisch laag is.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Vluchtauto leeg teruggevonden aan rand van Amsterdam' Twee doden bij een schietpartij in Amsterdam gisteravond. De schoten werden gevuurd vanuit een auto. U hoort eerst een getuige,... vervolgens Rob van der Veen van de politie Amsterdam-Amstelland en afsluitend burgemeester Van der Laan van Amsterdam.
  • 'Een regen van kogels uit automatische vuurwapens' Twee doden gisteravond bij een schietpartij in Amsterdam. Allebei Amsterdammers. De een was 21 jaar, de ander 28. Verslaggever... Edwin van den Berg. Jij bent daar vandaag geweest. Hebt met politie en getuigen gesproken. Wat heeft zich daar nou afgespeeld?

Video

  • video Twee doden bij schietpartij Amsterdam-West Bij een schietpartij zaterdagavond laat in Amsterdam-West zijn twee doden gevallen.
  • video 'Schietpartij enorm veel impact op agenten' Bij de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zijn twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar omgekomen.... Ook werd er met automatische wapens op twee motoragenten geschoten. Verslaggever Edwin van den Berg sprak met Frank Kelder van politie Amsterdam-Amstelland.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio