NOS NieuwsAangepast

Al-Qaida-strijders Jemen gedood

In het zuiden van Jemen zijn drie al-Qaida-militanten gedood, hoogstwaarschijnlijk door een Amerikaans onbemand vliegtuigje. Het zou de vierde aanval met een drone zijn in een week.

De militanten reden in een terreinwagen in de buurt van de stad Radda, in de provincie Bayda. Na de aanval gingen tientallen militanten de straat op om te protesteren tegen de aanvallen met onbemande vliegtuigjes.

Volgens het nieuwsblog The Long War Journal hebben de Verenigde Staten dit jaar 41 luchtaanvallen met drones uitgevoerd op het Arabisch Schiereiland, met name in Jemen. Vier aanvallen in een week is uitzonderlijk.

Machtsvacuüm

De regionale tak van al-Qaida veroverde vorig jaar grote delen van Zuid-Jemen. De terreurbeweging maakte gebruik van het machtsvacuüm dat ontstond tijdens de volksopstand tegen de inmiddels verdreven president Saleh.

Met hulp van de VS heeft het Jemenitische leger veel terrein heroverd, maar al-Qaida heeft de afgelopen maanden een reeks aanslagen gepleegd op het leger en de politie, waarbij honderden doden vielen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl