NOS NieuwsAangepast

Beoordeling burgemeester uitgelekt

Fractieleiders van de gemeenteraad in Amersfoort laten de politie onderzoeken wie delen van een beoordelingsgesprek met burgemeester Lucas Bolsius heeft doorgespeeld aan het AD.

Ze hopen via de politie te weten te komen wie zich niet heeft gehouden aan de geheimhoudingsplicht. Als dat duidelijk wordt, willen ze de dader laten vervolgen. Het beoordelingsgesprek met Bolsius werd gevoerd door de fractieleiders van PvdA, VVD en GroenLinks, en werd opgetekend door de griffier.

Volgens het AD werd Bolsius flink onder vuur genomen. In het verslag staat dat hem gebrek aan leiderschap wordt verweten. De Amersfoortse burgemeester zou beter moeten luisteren, anderen beter moeten aanvoelen en meer daadkracht moeten tonen.

'Alleen wat tips'

Fractieleider Hiske Land van GroenLinks vindt het "heel ernstig" dat zulke vertrouwelijke informatie op straat is terechtgekomen. Volgens haar geeft het verslag in het AD niet de sfeer van het gesprek weer. "We gaven de burgemeester, die een zwaar beroep heeft, wat tips".

"Ook wij voelen ons in onze integriteit aangetast nu er is gelekt. Dit is slecht voor het onderlinge vertrouwen en voor het vertrouwen van de burgers in de gemeenteraad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl