Doden bij vliegtuigcrash Moskou

Op een vliegveld in Moskou is een passagiersvliegtuig van de baan geraakt»
Op een vliegveld in Moskou is een passagiersvliegtuig van de baan geraakt RU24

Bij een vliegtuigongeluk in Moskou zijn vier doden en vier zwaargewonden gevallen. Een vliegtuig schoot bij de landing van de baan en kwam op een autoweg terecht. Het toestel brak in drie stukken en vloog in brand.

Het vliegtuig, een Toepolev Tu-204 van de Russische maatschappij Red Wings Airlines, kwam uit de Tsjechische stad Pardubice. Het is niet duidelijk hoeveel mensen aan boord waren. Sommige bronnen spreken van acht, andere van twaalf inzittenden.

De piloot, de co-piloot, een boordwerktuigkundige en een stewardess kwamen bij het ongeluk om.

Zwarte dozen

De zwarte dozen van het toestel zijn geborgen. Uit de cockpitgesprekken en de vluchtgegevens moet de oorzaak van de crash duidelijk worden. Op het moment van de crash sneeuwde het in Moskou, maar een menselijke fout en een technisch mankement worden niet uitgesloten.

Het vliegveld Vnoekovo is voorlopig afgesloten. Vluchten worden omgeleid naar een ander vliegveld bij Moskou.

Deel deze pagina

Video

Doden bij vliegtuigcrash in Moskou

Zeker twee doden bij een vliegtuigcrash in Moskou. Volgens de eerste berichten zou het vliegtuig van de landingsbaan zijn geraakt,... waarna het in brand vloog

Video

Audio

  • 'Vliegtuig brak bij landing in drie stukken' Bij een vliegtuigongeluk in Moskou zijn zeker vier doden gevallen. Correspondent David Jan Godfroid.

Video en Audio

Meer video en audio