Elizabeth riddert Wiggins en Ainslie

Bradley Wiggins»
Bradley Wiggins EPA

Bradley Wiggins, de eerste Britse Tour de France-winnaar, is door koningin Elizabeth geridderd.

De 32-jarige wielrenner behaalde op de Olympische Spelen in Londen ook nog de titel op de individuele tijdrit.

Ben Ainslie, met vier gouden en één zilveren medaille de meest succesvolle zeiler in de olympische geschiedenis, mag zich ook voortaan 'Sir' laten noemen.

Wiggins was onder de indruk van zijn nieuwe titel. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou worden geridderd. Ik ben enorm vereerd, maar ook wat verdwaasd. Dit moet nog bezinken. Ik geloof alleen niet dat ik vaak Sir genoemd wel worden, misschien thuis door mijn vrouw en kinderen. Maar voor de rest blijf ik gewoon Bradley."

David Brailsford, de technisch directeur van de wielerbond, en David Tanner, technisch directeur van de roeibond, werden eveneens geridderd.

De atleten Jessica Ennis en Mo Farah, tennisser Andy Murray en Sebastian Coe, leider van het organisatiecomité van de Spelen, kregen een onderscheiding voor hun succesvolle optreden in Londen.

Deel deze pagina

Nieuws

Video

Wiggins heet nu 'sir Wiggins'

Bradley Wiggins is vanwege zijn prestaties in 2012 - eindzege in de Tour en goud op de olympische tijdrit - geridderd in... Groot-Brittannië. De Engelsman mag zich 'sir' Bradley Wiggins noemen.

Video en Audio

Meer video en audio