Samenscholingsverbod New Delhi

Demonstraties vorige week voor het slachtoffer van een groepsverkrachting.»
Demonstraties vorige week voor het slachtoffer van een groepsverkrachting. AFP

In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht na het overlijden van de studente die het slachtoffer werd van een gewelddadige groepsverkrachting. De Indiase regering roept op tot kalmte.

Grote delen van het centrum van New Delhi zijn afgegrendeld, een aantal metrostations is gesloten en mensen krijgen het advies niet naar de stad te komen. Verder geldt er een samenscholingsverbod; meer dan vijf mensen mogen niet bij elkaar zijn.

Nieuwe protesten

Buiten het afgegrendelde centrum verzamelden zich enkele honderden mensen, meldt een BBC-verslaggever. Ook zijn er oproepen gedaan voor nieuwe protesten, niet alleen in de hoofdstad, maar ook op andere plaatsen in India.

De 23-jarige studente overleed gisteravond in een ziekenhuis in Singapore, waar ze donderdag was opgenomen, nadat ze in New Delhi drie keer was geopereerd. Op 16 december waren zij en haar vriend in een bus overvallen tijdens een avondje uit.

Doodstraf

De twee werden door een groep mannen met ijzeren stokken geslagen en de vrouw werd bijna een uur lang verkracht. Daarna werden de slachtoffers uit de bus gegooid. Zes verdachten zitten vast, onder wie de buschauffeur. De betogers eisen dat de daders de doodstraf krijgen.

Om New Delhi veiliger te maken, worden enkele maatregelen genomen. Gordijntjes en getint glas in bussen zijn voortaan verboden. Ook wordt er 's avonds en 's nachts vaker door de politie gesurveilleerd. De Indiase regering wil verder de foto's, namen en adressen van veroordeelde verkrachters op internet zetten om hen zo aan de schandpaal te nagelen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6732 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 87 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 224 keer afgespeeld

Meer video en audio