Stewardessen Martinair dagen KLM

De laatste passagiersvlucht van Martinair»
De laatste passagiersvlucht van Martinair Martinair - Facebook

Ruim 200 stewardessen en stewards van Martinair dagen KLM voor de rechter. Ze eisen van hun nieuwe werkgever dat ze dezelfde functie krijgen als bij Martinair.

De KLM nam in november vorig jaar het passagiersvervoer over van Martinair. Al het personeel werd overgenomen met behoud van salaris. Maar iedereen moest wel opnieuw onder aan de ladder beginnen.

Veel betrokken stewardessen en stewards vinden dat ze ondergewaardeerd worden. Ze eisen dat ze bij KLM dezelfde functie krijgen als bij Martinair. Ze verwijten de bonden dat die hen vrijwel niet hebben gesteund. Als laatste strohalm stappen ze nu naar de rechter, zeggen ze.

Salaris

De KLM wil in een reactie alleen kwijt dat het cabinepersoneel van Martinair blij moet zijn dat iedereen is overgenomen met behoud van salaris.

Deel deze pagina

Audio

  • Cabinebelangen: iedereen van Martinair is qua dienstjaren op nul gezet Ruim 200 stewardessen van Martinair dagen de KLM voor de rechter. Martinair is vorig jaar overgenomen door de KLM en de... stewardessen willen dezelfde arbeidsvoorwaarden en functie bij hun nieuwe baas. De KLM vindt dat de stewardessen van Martinair blij moeten zijn dat ze hun baan en salaris houden. U hoort Angelique Bronneberg van de stichting Cabinebelangen.

Video en Audio

Meer video en audio