Stewardessen Martinair dagen KLM

De laatste passagiersvlucht van Martinair»
De laatste passagiersvlucht van Martinair Martinair - Facebook

Ruim 200 stewardessen en stewards van Martinair dagen KLM voor de rechter. Ze eisen van hun nieuwe werkgever dat ze dezelfde functie krijgen als bij Martinair.

De KLM nam in november vorig jaar het passagiersvervoer over van Martinair. Al het personeel werd overgenomen met behoud van salaris. Maar iedereen moest wel opnieuw onder aan de ladder beginnen.

Veel betrokken stewardessen en stewards vinden dat ze ondergewaardeerd worden. Ze eisen dat ze bij KLM dezelfde functie krijgen als bij Martinair. Ze verwijten de bonden dat die hen vrijwel niet hebben gesteund. Als laatste strohalm stappen ze nu naar de rechter, zeggen ze.

Salaris

De KLM wil in een reactie alleen kwijt dat het cabinepersoneel van Martinair blij moet zijn dat iedereen is overgenomen met behoud van salaris.

Deel deze pagina

Audio

  • Cabinebelangen: iedereen van Martinair is qua dienstjaren op nul gezet Ruim 200 stewardessen van Martinair dagen de KLM voor de rechter. Martinair is vorig jaar overgenomen door de KLM en de... stewardessen willen dezelfde arbeidsvoorwaarden en functie bij hun nieuwe baas. De KLM vindt dat de stewardessen van Martinair blij moeten zijn dat ze hun baan en salaris houden. U hoort Angelique Bronneberg van de stichting Cabinebelangen.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 237 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2493 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 902 keer afgespeeld

Meer video en audio