Albert wint in modderig Loenhout

Niels Albert»
Niels Albert Pro Shots

De Azencross in Loenhout is gewonnen door de Belg Niels Albert.

In de slotronde van de ongekend zware race reed de wereldkampioen weg bij de Tsjech Zdenek Stybar, die hem een ronde eerder op afstand leek te zetten, maar toch moest capituleren.

Kevin Pauwels eindigde als derde. Thijs van Amerongen was op de zesde plaats de beste Nederlander.

Biergooier

Albert verstevigde door zijn zege zijn leidende positie in het klassement van de Bpost Bank Trofee. Sven Nys stond voor aanvang van de wedstrijd in Loenhout nog tweede in die tussenstand, maar duikelde in de duimendikke modder twee keer over de hekken en was op slag kansloos.

Nys kreeg daarnaast ook nog eens rondenlang bier naar zich geslingerd, waarna hij kwaad afstapte en verhaal halen bij de biergooier. "Hij zei sorry", zei Nys achteraf. De jongen, zeventien jaar oud, bood na de wedstrijd ook aan de organisatie zijn excuses aan.

Vroege val Vos

Marianne Vos kon zich bij de vrouwen door een vroege val niet mengen in de strijd om de zege. Ze werd vijfde, de winst was voor de Belgische Sanna Cant. De Britse Nikki Harris werd tweede, voor Kathy Compton uit de Verenigde Staten.

Deel deze pagina

Video

  • video Nys haalt verhaal bij biergooier Sven Nys had tijdens de Azencross in Loenhout niet alleen pech, hij had ook te kampen met vreemde acties... vanuit het publiek. Een jongen gooide zeven ronden lang bier richting de veldrijder. Tegen het einde van de cross stapte Nys af, vroeg de jongen om uitleg en staakte daarna zelfs de strijd. De zeventienjarige jongen bood later zijn excuses aan. De beelden zijn van Sporza.
  • video "Rondenlang pint bier over mij heen" Sven Nys was na de Azencross in Loenhout niet te spreken over een actie vanuit het publiek. Een jongen gooide... zeven ronden lang bier richting de veldrijder. Nys stapte af, vroeg de jongen om uitleg en staakte daarna de strijd. De zeventienjarige jongen heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. De beelden zijn van Sporza.

Video en Audio

Meer video en audio