'Rauw-eter niet uit huis geplaatst'

Tom Watkins»
Tom Watkins Pauw en Witteman

De jongen die alleen rauwe groenten, fruit en noten eet, wordt niet uit huis geplaatst. Dat zegt Kinderombudsman Marc Dullaert.

Bureau Jeugdzorg wilde de 15 jaar oude Tom Watkins uit huis laten plaatsen. De aanleiding daarvoor was dat hij niet naar school gaat.

Groot-Brittannië

Na bemiddeling door de Kinderombudsman is nu afgesproken dat Tom thuis blijft wonen en vanaf 7 januari onderwijs volgt bij De Wereldschool en op het Geert Groote College in Amsterdam.

Onderwijs via de Wereldschool maakt het voor Tom mogelijk om ook tijd bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië door te brengen.

Thuis

Volgens de Kinderombudsman is iedereen tevreden met deze oplossing. Met deze aanpak is er "een oplossing gekomen die aansluit bij de wensen en behoeften van Tom", aldus Dullaert.

Tom en zijn moeder eten alleen rauwe groenten, fruit, zaden en noten. De jongen zou op school gepest worden vanwege deze eetgewoonten. Daarom haalde zijn moeder hem van school en gaf hem thuis zelf les.

Deel deze pagina

Video

Kinderombudsman: rauw-eter niet uit huis geplaatst

De jongen die alleen rauwe groenten, fruit en noten eet, wordt niet uit huis geplaatst. Dat zegt de Kinderombudsman.

Audio

  • Kinderombudsman: alle beslissingen zijn in belang van Tom genomen Tom Watkins, de 15-jarige jongen uit Amsterdam die alleen rauw voedsel eet, wordt niet uit huis geplaatst. Door bemiddeling van... Kinderombudsman Marc Dullaert, is er een oplossing gevonden. Bureau Jeugdzorg stopt met de spoedprocedure om Watkins uit huis te plaatsen. De moeder van Tom gaf hem thuis onderwijs. U hoort Meneer Dullaert van Kinderombudsman.

Video en Audio

Meer video en audio