Verkrachte Indiase maakt het slecht

Het ziekenhuis in Singapore waar de studente is opgenomen»
Het ziekenhuis in Singapore waar de studente is opgenomen AFP

Het gaat niet goed met de verkrachte Indiase studente die in Singapore in een ziekenhuis ligt. Dat zegt de directeur van het ziekenhuis. Hij noemde de toestand van de vrouw "extreem kritiek". "Ze vecht voor haar leven, tegen alle hoop in", aldus Kelvin Loh.

De 23-jarige studente medicijnen werd gisteren van New Delhi naar Singapore gebracht voor specialistische behandeling. Maar de doktoren zijn niet optimistisch. De studente heeft volgens het behandelend team een hartaanval gehad, ze heeft infecties in haar longen en maag en ernstig hersenletsel. Mogelijk moet ze diverse orgaantransplantaties ondergaan.

De vrouw werd op 16 december een uur lang door zes mannen verkracht en zwaar mishandeld in een bus. Daarna werd ze samen met haar vriend uit het rijdende voertuig gegooid.

Gecontroleerd

De groepsverkrachting leidde afgelopen weekend tot veel protesten in India. Demonstranten verweten de regering dat die niets doet om vrouwen te beschermen. De politie zette traangas in om te voorkomen dat de woedende menigte het presidentieel paleis zou bereiken.

De regering van premier Singh heeft inmiddels maatregelen aangekondigd om vrouwen beter te beschermen. Zo worden er 's nachts meer politiemensen ingezet, worden buschauffeurs beter gecontroleerd en worden gordijnen in bussen verboden.

New Delhi heeft het hoogste aantal seksgerelateerde misdaden van alle grote steden in India. Volgens de politie vindt er elke achttien uur een verkrachting plaats. Het aantal verkrachtingen in heel India is tussen 2007 en 2011 met 17 procent gestegen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Golf van protest na verkrachting Indiase vrouw' Er is veel onrust in India omdat een Indiase vrouw vorige week door een groep mannen werd verkracht in een bus. De vrouw, een... studente, vecht nog steeds voor haar leven. Een gesprek met Wilma Roos, Zuid-Azië-deskundige bij de vakbond FNV Mondiaal.

Video en Audio

  • » Machtsstrijd in Burkina Faso Video In Burkina Faso is een machtsstrijd gaande na het gedwongen vertrek van president Blaise Compaoré....1 nov 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Maarten 't Hart met een heli naar de bieb Video Schrijver Maarten 't Hart vliegt vandaag per helikopter langs verschillende openbare bibliotheken...1 nov 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinese sonde terug van de maan Video Een Chinese ruimtesonde is na acht dagen teruggekeerd van een vlucht rond de maan. Het was voor het...1 nov 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio