Hoge prijzen op lot met eindcijfer 9

Staatsloten die eindigen met het cijfer 9 leveren het meeste geld op bij de oudejaarsloterij. Het eindcijfer 2 was afgelopen oudejaarstrekkingen het minst lucratief.

Afgelopen twee jaar werden ruim 878.000 loten verkocht die eindigden op een 9. Er zat volgens de Staatsloterij ruim 32 miljoen euro prijzengeld op, dat is gemiddeld 37 euro per lot. Loten die op een 2 eindigden, leverden gemiddeld een stuk minder op, 6,5 euro.

Hoofdprijs

De hoofdprijs van 30 miljoen viel vorig jaar op een lot dat eindigde op 9.

Het eindcijfer 7 is het populairst onder de lotenkopers. Dat cijfer wordt anderhalf keer zo vaak verkocht als de 9.

Geluksgetal

De Staatsloterij benadrukt dat de verschillen op toeval berusten en dat elk eindcijfer evenveel kans heeft op de hoofdprijs.

De meeste mensen kiezen volgens de loterij zelf hun favoriete eindcijfer, bijvoorbeeld omdat het hun geluksgetal is. Een ander deel laat het eindcijfer door de computer bepalen.

Deel deze pagina

Audio

  • Staatsloterij: elk cijfer heeft evenveel kans Staatsloten die eindigen op het cijfer 9 leveren het meeste geld op bij de oudejaarsloterij. Het eindcijfer 2 was afgelopen... oudejaarstrekkingen het minst lucratief. Het eindcijfer 7 is het populairst onder de lotenkopers, maar daarop zijn niet de meeste prijzen gevallen.

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio