Winterweer houdt VS in greep

Guur weer in New York»
Guur weer in New York EPA

Hevige sneeuwstormen zorgen voor overlast in het oosten van de Verenigde Staten. Ze hebben inmiddels aan zestien mensen het leven gekost.

In de staat New York en in New England is gisteren zo'n 30 centimeter sneeuw gevallen. Die maakt het reizigers moeilijk om na de Kerst naar huis terug te keren. Wegen zijn moeilijk begaanbaar en gisteren werden zo'n 700 vluchten geannuleerd.

In de zuidelijke staten Texas en Arkansas werd begin deze week een sneeuwrecord gevestigd. In Arkansas kwamen 200.000 mensen zonder stroom te zitten.

Daarna trok het sneeuwfront langs de oostkust omhoog naar het noorden. Voor vandaag wordt in het noorden van New England 30 tot 45 cm sneeuw verwacht.

Deel deze pagina

Video

Doden in oosten VS door winterweer

In het oosten van de VS zijn door winterweer doden gevallen. In hevige sneeuwstormen zijn tot nu toe zestien mensen omgekomen. In... verschillende staten, onder andere New York, is gisteren zo'n 30 centimeter sneeuw gevallen.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2215 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2391 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 986 keer afgespeeld

Meer video en audio