'Veel pessimisme over financiën'

Een op de drie Nederlanders is bang dat de eigen financiële positie in 2013 verslechtert.»
Een op de drie Nederlanders is bang dat de eigen financiële positie in 2013 verslechtert. b.e.n. / Flickr - Creative Commons by-nc-nd

Een op de drie Nederlanders is bang dat de eigen financiële positie het komend jaar verslechtert. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, het SCP. Sinds het SCP begon met meten in 2008 is dat aantal nog nooit zo hoog geweest. Slechts twaalf procent denkt dat het binnenkort beter zal gaan.

Ook vindt 70 procent dat de Nederlandse regering zich minder moet richten op het buitenland en meer op binnenlandse problemen. Steeds minder Nederlanders vinden dat ons land een bijdrage moet leveren aan internationale missies, de bestrijding van armoede in het buitenland en wereldwijde klimaatproblemen.

Toch vinden de ondervraagden de crisis niet het grootste probleem; ze maken zich drukker om veranderende omgangsvormen. Ruim driekwart van de Nederlanders vindt dat het steeds meer 'ieder voor zich' is.

Deel deze pagina

Video

'Eén op drie Nederlanders bezorgd over financiën'

Eén op de drie Nederlanders is bang dat de eigen financiële positie het komend jaar verslechtert. Dat blijkt uit onderzoek van... het Sociaal en Cultureel Planbureau, het SCP.

Video en Audio

Meer video en audio