Leiders Congres naar Witte Huis

 »
  AFP

President Obama heeft de leiders van het Congres uitgenodigd om te praten over een nieuwe Amerikaanse begroting. De Democraten Harry Reid en Nancy Pelosi en de Republikeinen John Boehner en Mitch McConnell gaan vandaag naar het Witte Huis om met de Amerikaanse president te overleggen.

De Republikeinen en de Democraten staan lijnrecht tegenover elkaar. Als er aan het eind van het jaar geen akkoord is over de Amerikaanse begroting gaan de belastingen automatisch omhoog en worden strenge bezuinigingen van kracht, de zogenoemde fiscal cliff.

President Obama kwam gisteren terug van vakantie om een doorbraak te forceren. Hij sprak toen al telefonisch met de Democratische en Republikeinse leiders.

Deel deze pagina

Video

Obama overlegt over bezuinigingsmaatregelen

In de Verenigde Staten is vandaag overleg tussen president Obama en de leiders van de Democraten en de Republikeinen over een... nieuwe begroting. De twee partijen worden het er maar niet over eens bij wie de rekening voor de bezuinigingen terecht moet komen. De Republikeinen weigeren bijvoorbeeld om rijken hogere belastingen op te leggen.

Video en Audio

Meer video en audio