Ontslag vrouwelijke minister Iran

Marzieh Vahid Dastjerdi was de enige vrouw in het Iraanse kabinet»
Marzieh Vahid Dastjerdi was de enige vrouw in het Iraanse kabinet AFP

President Ahmadinejad heeft de enige vrouw in het Iraanse kabinet ontslagen. De reden is dat zij medicijnen duurder wilde maken.

Marzieh Vahid Dastjerdi, de minister van Volksgezondheid, had voorgesteld om de prijzen van een aantal medicijnen flink te verhogen als gevolg van de internationale sancties.

Iran maakt bijna alle medicijnen zelf, maar moet de grondstoffen daarvoor importeren. Dat is moeilijk doordat de Iraanse munt door de sancties flink in waarde is gedaald. Ook mogen westerse landen geen zakendoen met Iran.

'Genoeg geld'

"Niemand heeft het recht om de prijs van medicijnen te verhogen", zei Ahmadinejad in een tv-interview over het ontslag. Hij zei ook dat het ministerie van Dastjerdi genoeg geld had gekregen om medische apparatuur en geneesmiddelen te kopen.

Westerse landen willen met sancties afdwingen dat Iran stopt met zijn nucleaire programma. Ze denken dat Iran atoomwapens ontwikkelt.

Dastjerdi was de eerste vrouwelijke minister in Iran sinds de islamitische revolutie in 1979.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio