Zangeres 'Rescue me' overleden

Fontella Bass»
Fontella Bass YouTube

De Amerikaanse zangeres Fontella Bass is op 74-jarige leeftijd overleden. Ze is vooral bekend van de hit 'Rescue me' uit 1965.

Bass groeide op in een muzikale familie. Haar moeder is gospelzangeres Martha Bass en haar broer is de gospelzanger David Peaston, die in februari overleed.

Veel mensen denken dat 'Rescue me' een nummer van Aretha Franklin was, maar dat klopt niet. Franklin brak een jaar later pas door.

Rechtszaak

In 1993 werd 'Rescue me' zonder toestemming gebruikt voor een reclame van American Express. Bass begon een rechtszaak en kreeg 50.000 dollar schadevergoeding.

Bass had ook succes met nummers als 'Don't mess with a good thing' en 'You'll miss me (when I'm gone)'.

Deel deze pagina

Video

Video

Zangeres Fontella Bass (Rescue me) overleden

De Amerikaanse zangeres Fontella Bass is op 74-jarige leeftijd overleden. Ze is vooral bekend van de hit 'Rescue me' uit 1965.

Video en Audio

  • » "Teentje knoflook, een ui en aloë vera" Audio Boeren zoeken nieuwe manieren om antibiotica uit de stallen te houden.22 okt 2014, 6 keer afgespeeld
  • » Geen antibiotica in de stal Audio Maino Remmers onderzoekt vandaag de mogelijkheden die Nederlandse veehouders hebben om het gebruik...22 okt 2014, 1 keer afgespeeld
  • » Team Juncker kan aan de slag Video De nieuwe Europese Commissie onder voorzitterschap van de Luxemburger Claude Juncker kan op 1...22 okt 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio