Mubarak verhuisd van ziekenhuis

Hosni Mubarak»
Hosni Mubarak EPA

Ex-president Mubarak van Egypte is overgebracht van het gevangenis-ziekenhuis in Caïro naar een militair ziekenhuis in Maadi, een voorstad van Caïro.

Het gaat al een tijd slecht met de 84-jarige oud-president. Volgens zijn advocaat heeft de verhuizing te maken met een val eerder deze maand in de badkamer van de gevangenis. Daarbij zou Mubarak een rib hebben gebroken. Ook zou hij last hebben van duizeligheid en longproblemen.

Speculaties

Er wordt in Egypte veel gespeculeerd over de gezondheid van de oud-president. Na zijn veroordeling in juni lag Mubarak een paar weken in coma vanwege ernstige hartproblemen.

Mubarak zit een levenslange gevangenisstraf uit voor het neerslaan van de opstand tegen zijn regime. De rechtbank in Caïro achtte hem schuldig aan medeplichtigheid aan de dood van 800 demonstranten.

Deel deze pagina

Video

Zieke Mubarak op doktersadvies verplaatst

Voormalig president Mubarak van Egypte verhuist van het gevangenisziekenhuis in Caïro naar een militair ziekenhuis in Maadi. Dat... is een stad ten zuiden van Caïro. Mubarak wordt volgens Egyptische staatsmedia op doktersadvies verplaatst.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1081 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 96 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 342 keer afgespeeld

Meer video en audio