Moord op Benazir Bhutto herdacht

Benazir Bhutto»
Benazir Bhutto Wikimedia / Creative Commons / United States Department of Defense

Pakistan herdenkt vandaag de moord op voormalig premier Benazir Bhutto. Zij werd vijf jaar geleden gedood bij een aanslag in Rawalpindi. Dat gebeurde bij een campagnebijeenkomst voor de parlementsverkiezingen.

Bij het landgoed van de familie Bhutto in de provincie Sindh hebben zich honderdduizenden Pakistanen verzameld. Zij dragen portretten van Benazir Bhutto en van haar vader, voormalig premier Zulfiqar Bhutto.

De menigte wacht ook op een toespraak van Bilawal Bhutto-Zardari, de enige zoon van Benazir en de huidige president Zardari. Hij geldt als de nieuwe hoop van Bhutto's regerende Pakistaanse Volkspartij (PPP).

Corruptie

Naar verwachting zal Bilawal zijn visie op de partij en het land uit de doeken doen. Bilawal is 24 en kwam na de dood van zijn moeder in 2007 vanuit Oxford terug naar Pakistan.

Bilawal kan voor zijn 25ste niet meedoen aan verkiezingen. Volgend jaar zijn er verkiezingen in Pakistan, maar een officiële datum is nog niet vastgesteld. Bilawal wordt 25 op 21 september.

Bilawal is momenteel voorzitter van de PPP, maar hij treedt zelden op de voorgrond. Met de presentatie van Bilawal Bhutto hoopt de PPP weer wat populariteit terug te winnen. De partij ligt onder vuur na beschuldigingen van corruptie, vooral aan het adres van Zardari.

De familie Bhutto is al sinds de oprichting van Pakistan in 1947 betrokken bij het bestuur van het land. De familie geniet, ondanks beschuldigingen van corruptie, nog altijd grote populariteit.

Deel deze pagina

Video

Moord op Benazir Bhutto herdacht in Pakistan

Pakistan herdacht donderdag de moord op voormalig premier Benazir Bhutto. Zij werd vijf jaar geleden gedood bij een aanslag in... Rawalpindi.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio