Rijn bereikt morgen hoogste stand

Rijkswaterstaat verwacht dat de Rijn bij Lobith morgen een stand van 14.45 meter boven NAP bereikt»
Rijkswaterstaat verwacht dat de Rijn bij Lobith morgen een stand van 14.45 meter boven NAP bereikt ANP

De Rijn bij Lobith bereikt morgen een stand van 14.45 meter boven NAP. Daarna zakt het waterpeil in de grote rivieren weer.

Rijkswaterstaat en de waterschappen verwachten overlast door de hoge waterstand, maar geen ernstige problemen. Die ontstaan pas bij een stand van 15 meter boven NAP. Het hoogwater wordt veroorzaakt door smeltwater vanuit de Alpen en hevige regenval in het stroomgebied van de Rijn.

Vanochtend stond de Rijn bij Lobith op een stand van 14.02 meter boven NAP. Er komt nog meer water aan, maar in Zuid-Duitsland zakt het peil alweer.

Stuwen

Rijkswaterstaat zette vorige week de stuwen bij de Nederrijn, de Lek en de Maas al open om het water sneller af te voeren. Ook is de keersluis bij Ravenswaaij gesloten.

Deel deze pagina

Video

Geen problemen verwacht bij hoge waterstand

De Rijn bij Lobith bereikt morgen een stand van 14,45 meter boven NAP, maar Rijkswaterstaat verwacht geen grote problemen.

Audio

  • 'Na morgen zakt waterpeil Rijn weer' De Rijn bij Lobith bereikt morgen de hoogste waterstand, namelijk 14,45 meter boven NAP. Daarna zakt het waterpeil weer. Gerard van... Vliet van Rijkswaterstaat over de maatregelen die zijn genomen.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 10793 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in SyriĆ« werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 9657 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 78968 keer afgespeeld

Meer video en audio