Verkrachte Indiase in Singapore

Het slachtoffer ligt in een gespecialiseerd ziekenhuis in Singapore»
Het slachtoffer ligt in een gespecialiseerd ziekenhuis in Singapore AFP

De Indiase studente die in New Delhi in een autobus slachtoffer werd van een gewelddadige groepsverkrachting, is overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Singapore. Haar toestand is nog steeds kritiek.

Na de verkrachting door zes mannen werd ze opgenomen in een ziekenhuis in New Delhi, waar ze drie keer werd geopereerd. De behandelende artsen besloten haar naar Singapore te sturen omdat haar toestand gisteren verslechterde. Volgens de artsen heeft ze mogelijk een orgaantransplantatie nodig.

Gordijntjes

Na de groepsverkrachting op 16 december werd de 23-jarige vrouw met haar vriend zwaargewond uit de rijdende bus gegooid. Ze bleken in de bus ook te zijn geslagen met ijzeren staven. Toen bekend werd wat er was gebeurd, werden in heel India demonstraties gehouden.

De betogers eisen de doodstraf voor de daders, onder wie de buschauffeur, en een betere bescherming van vrouwen. De regering zei in een reactie dat de daders levenslang moeten krijgen, maar daar nemen de demonstranten geen genoegen mee.

Sinds de groepsverkrachting wordt er in New Delhi meer door de politie gepatrouilleerd. En de bussen mogen geen gordijntjes meer hebben zodat iedereen naar binnen kan kijken.

De demonstranten eisen echter meer maatregelen om vrouwen in India te beschermen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10298 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1133 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 966 keer afgespeeld

Meer video en audio