Wilders:aanpak islam prioriteit 2013

Geert Wilders»
Geert Wilders NOS

PVV-leider Wilders gaat zich de komende tijd weer meer toeleggen op het bestrijden van de islam. In een gesprek met de NOS noemt hij de aanpak van de islam zijn uitdaging voor volgend jaar. Volgens hem is de bestrijding ervan een levensopdracht, die hij tot zijn dood zal vervullen.

Het NOS Radio 1 Journaal kijkt in een eindejaarreeks met een aantal politici terug en vooruit. Vandaag is dat met PVV-leider Geert Wilders.

De PVV-voorman herhaalt dat Nederland een Marokkanenprobleem heeft. Volgens hem draaien de andere politieke partijen en de media om de hete brij heen. Hij zegt dat het in de cultuur van Marokkanen zit dat ze iedereen buiten de eigen groep mogen aanpakken, maar dat ze zelden elkaar beroven. Wilders noemt dat Marokkaans racisme.

Val kabinet-Rutte I

In het gesprek gaat Wilders ook in op het mislukken van het Catshuisberaad, het overleg van de gedoogcoalitie afgelopen voorjaar over nieuwe miljardenbezuinigingen. Toen de PVV het pakket maatregelen op het laatste moment niet steunde, leidde dat tot de val van het kabinet-Rutte I. Volgens Wilders hebben de andere partijen zich vergist in de PVV en hebben VVD en CDA gedacht dat hij toch wel zou tekenen.

Deel deze pagina

Video

  • video Wilders: islam keihard aanpakken PVV-leider Wilders gaat zich de komende tijd weer meer toeleggen op het bestrijden van de islam. In een... gesprek met de NOS noemt hij dat zijn uitdaging voor volgend jaar. De bestrijding van de islam noemt hij een levensopdracht, die hij tot zijn dood zal vervullen.
  • video Gehele interview met PVV-leider Wilders PVV-leider Wilders gaat zich de komende tijd weer meer toeleggen op het bestrijden van de islam. In een... gesprek met de NOS noemt hij dat zijn uitdaging voor volgend jaar. De bestrijding van de islam noemt hij een levensopdracht, die hij tot zijn dood zal vervullen.

Audio

  • Wilders: vechten voor de vrijheid Zeven jaar lang wordt hij dag en nacht beveiligd. Voor PVV-leider Geert Wilders is het geen reden te stoppen, sterker nog, het... herinnert hem dagelijks aan de opdracht die hij zijn partij bij oprichting al gegeven heeft. Vechten voor de vrijheid. Politiek verslaggever Michiel Breedveld spreekt met hem.

Video en Audio

Meer video en audio