Aantal vuurwerkklachten explodeert

 »
  ANP

Bij het internetmeldpunt voor vuurwerkoverlast zijn al meer dan 19.000 meldingen binnengekomen. Sinds gisternacht is het aantal bijna verdubbeld. Het meldpunt werd zaterdag ingesteld door vijftien lokale GroenLinksfracties. Vannacht bleek de site overigens niet bereikbaar.

Ongeveer de helft van de meldingen gaat over vuurwerkbommen, die vaak 's nachts worden afgestoken.

Na de jaarwisseling worden de meldingen gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer. GroenLinks hoopt dat er iets wordt gedaan aan de vuurwerkoverlast. De partij zou het liefst zien dat particulieren geen vuurwerk meer mogen afsteken en dat gemeenten professionele vuurwerkshows organiseren.

Deel deze pagina

Video

  • video Wel of geen afsteekverbod op vuurwerk? Sinds zaterdag zijn er al 25.000 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen op een internetmeldpunt.... Daarmee is een discussie op gang gekomen over een afsteekverbod voor particulieren en over de vraag of gemeenten professionele vuurwerkshows moeten organiseren.
  • video D66 voelt niets voor verbod op afsteken vuurwerk In de politiek is er geen meerderheid voor een verbod van het afsteken van vuurwerk door particulieren. Ook... de Tweede Kamerfractie van D66 voelt er niets voor.
  • video Meer dan 19.000 meldingen over vuurwerkoverlast Bij een internetmeldpunt voor vuurwerkoverlast zijn al meer dan 19.000 meldingen binnengekomen.

Audio

  • 'Centraal vuurwerk is niet uitvoerbaar' Het is een terugkerende discussie aan het einde van het jaar: wat te doen met vuurwerk? Op het meldpunt Vuurwerkoverlast van het... Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte zijn al meer dan 25.000 klachten binnengekomen. GroenLinks wil consumentenvuurwerk verbieden en vervangen door centraal vuurwerk. Gerrit Wagenvoort van de Vereniging Evenementenvuurwerk Nederland erkent de problemen, maar zegt dat de overlast niet door consumentenvuurwerk komt. Bovendien is centraal vuurwerk volgens niet uitvoerbaar, zegt hij.

Video en Audio

Meer video en audio