Morsi roept op tot dialoog in Egypte

President Morsi ondertekent de nieuwe grondwet»
President Morsi ondertekent de nieuwe grondwet AFP

De Egyptische president Morsi heeft een oproep gedaan voor eenheid. Hij riep alle politieke groeperingen in Egypte op mee te doen aan een nationale dialoog om de onderlinge spanningen weg te nemen. Morsi deed dat in een toespraak op de televisie.

Morsi feliciteerde de Egyptenaren met de nieuwe grondwet, die in een referendum door zo'n 63 procent van de bevolking is aanvaard. De president ondertekende de wet vandaag. Volgens de president is daarmee een nieuwe periode aangebroken, waarin er veiligheid en stabiliteit moet komen voor de burgers.

Economie

Hij kondigde aan dat er de komende tijd werk wordt gemaakt van het stimuleren van de economie. Hij wil Egypte aantrekkelijker maken voor buitenlandse investeerders. Zo nodig worden veranderingen aangebracht in het kabinet, zei Morsi.

De nieuwe grondwet leidde in Egypte tot veel kritiek van de oppositie. Die vond de wet te islamitisch en verraad aan de revolutie die leidde tot het vertrek van president Mubarak.

Morsi zei in zijn toespraak dat hij de vrijheid van meningsuiting respecteert, maar dat hij al het geweld waarmee de protesten gepaard gingen, veroordeelt.

Deel deze pagina

Video

Morsi roept op tot nationale dialoog

De Egyptische president Morsi heeft opgeroepen tot een nationale dialoog in zijn land. Het was zijn eerste toespraak sinds het... omstreden referendum over de nieuwe grondwet.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6526 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 8114 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6766 keer afgespeeld

Meer video en audio