United neemt afstand van City

Hernández passeert doelman Krul»
Hernández passeert doelman Krul AFP

Manchester United heeft in de Premier League verder afstand genomen van stadgenoot City.

De ploeg van Alex Ferguson klopte, na drie keer achter te hebben gestaan, Newcastle United met 4-3. City verloor verrassend met 1-0 bij Sunderland.

De Mexicaan Javier Hernández schonk United in het spectaculaire duel op Old Trafford in de negentigste minuut de winst. Robin van Persie had eerder met zijn twaalfde seizoenstreffer de 3-3 gemaakt.

Vurnon Anita van Newcastle verliet na een schandalige overtreding van Antonio Valencia het veld per brancard.

City op zeven punten

In Sunderland was Adam Johnson met zijn goal in de 53ste minuut de matchwinner. City stelde er weinig tegenover en zag het gat met United groeien naar zeven punten.

Dat het uitgerekend Johnson was die de tik uitdeelde, was extra zuur voor de regerend landskampioen. De international werd in de zomer bij City als overbodig bestempeld en van de hand gedaan.

Nederlandse tiener Aké debuteert

Chelsea lijkt na een uitermate moeizame seizoenstart op stoom te komen. De ploeg uit Londen won het uitduel met Norwich City: 0-1.

De enige treffer kwam op naam van Juan Mata die doelman Mark Bunn met een knap schot verschalkte.

Voor Nathan Aké werd de tweede kerstdag van 2012 een dag om nooit te vergeten. De 17-jarige Nederlandse middenvelder maakte zijn Premier League-debuut. Hij kwam in de negentigste minuut voor matchwinner Mata in het veld.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » AS Roma verrast Real Madrid Video Dankzij een doelpunt van Francesco Totti heeft AS Roma op de Champions Cup met 1-0 van Real Madrid...30 jul 2014, 1802 keer afgespeeld
  • » United klopt Inter na strafschoppen Video Na een doelpuntloos gelijkspel op International Champions Cup rekent Manchester United na...30 jul 2014, 2463 keer afgespeeld
  • » 2002: Feyenoord - Fenerbahçe Video Samenvatting van de ontmoeting tussen Feyenoord en Fenerbahçe in de voorronde van de Champions...30 jul 2014, 21947 keer afgespeeld

Meer video en audio