Veel inbraken met Kerstmis

 »
  ANP

In het hele land zijn op Eerste Kerstdag meer woninginbraken gepleegd dan op een normale dinsdag. Vooral in huizen waar geen of weinig licht brandde, sloegen dieven hun slag.

De meeste inbrekers kwamen binnen door deuren of ramen te forceren of in te slaan. Bij de diefstallen werden onder meer sieraden, klokken, laptops, camera's, tv's en spelcomputers meegenomen.

Op een aantal plaatsen konden inbrekers of verdachten worden aangehouden. In Leiden pakte de politie twee jongens van 16 en 17 op voor een poging tot inbraak. Een buurvrouw ging na een harde knal kijken wat er aan de hand was en kon de politie een goed signalement geven.

Waarschuwing

In Voorschoten konden inbrekers worden aangehouden na een tip. Een getuige belde 112 toen hij een aantal mensen in een huis zag lopen. Het waren drie mannen van 20 en 21 uit Den Haag. Ook in Epe kon na een telefoontje van een buurtbewoner een verdachte worden aangehouden.

De politie waarschuwde in de aanloop naar de feestdagen voor inbraken en raadde mensen aan hun huis goed af te sluiten en licht te laten branden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10427 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1186 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1011 keer afgespeeld

Meer video en audio