Nationale titel Berga op kunstijs

Ingmar Bergma»
Ingmar Bergma ANP

Ingmar Berga heeft op het kunstijs van de Vechtsebanen in Utrecht voor de tweede keer de nationale titel op de marathon voor zich opgeëist.

In de slopende race namen, nadat eerdere vluchtpogingen waren geneutraliseerd, na negentig ronden zes man een ronde voorsprong: Berga, Bart de Vries, Frank Vreugdenhill, Mart Bruggink, Timo Verkaaik en Jouke Hoogeveen.

Bruggink kwam ten val en Verkaaik bleek moegestreden, zodat er na het afsprinten van de gelosten nog vier man streden om de titel.

Van dat kwartet toonde Berga zich de snelste sprinter. De 28-jarige Drent, die in 2007 ook de titel pakte, bleef De Vries en Hoogeveen voor.

Superbenen

"Alles was raak, ik had veel over maar ik moest het natuurlijk nog wel even afmaken", aldus Berga na afloop. "Ik had gewoon superbenen, ik voelde me zo goed."

Het was de eerste zege voor Berga van dit seizoen: "Ik had dit jaar één keer eerder meegezeten in een kopgroep en toen liep het niet goed af. Het is lastig, de druk was groot: je moet het afmaken. Maar ik win liever deze wedstrijd dan tien andere."

Deel deze pagina

Video Slotfase en reactie

  • video NK marathon 2012: winst Berga De slotronden van het NK marathonschaatsen voor mannen op de Vechtsebanen in Utrecht.
  • video Berga had "gewoon superbenen" De reactie van Ingmar Berga nadat hij op de Vechtsebanen in Utrecht voor de tweede keer Nederlands kampioen... marathonschaatsen is geworden.

Audio Reacties

  • Nationale titels Berga en Meijer Ingmar Berga is na een zware wedstrijd Nederlands kampioen marathonschaatsen geworden. Bij de vrouwen ging de titel naar Rixt... Meijer, nadat Lisanne Soemanta twee plaatsen teruggezet werd door de jury wegens een onreglementaire finish.

Video en Audio

  • » "Hiddink moet aanpak aanpassen" Audio NOS-commentator Arno Vermeulen en analist Marc van Hintum in Langs de Lijn over Guus Hiddink, die...21 okt 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Messi zet Barça al voor rust op 2-0 Video Lionel Messi zet zijn club al voor rust op een 2-0 voorsprong tegen Ajax in de Champions League.21 okt 2014, 923 keer afgespeeld
  • » Barcelona - Ajax: 2-0 Audio Lionel Messi zet Barcelona op 2-0. Het commentaar van Philip Kooke en Andy Houtkamp.21 okt 2014, 71 keer afgespeeld

Meer video en audio