Politiek VS krijgt oproep bij koffie

Klanten van de koffieketen in de Amerikaanse hoofdstad krijgen vanaf morgen een politieke boodschap bij de koffie»
Klanten van de koffieketen in de Amerikaanse hoofdstad krijgen vanaf morgen een politieke boodschap bij de koffie EPA

Koffieliefhebbers in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. krijgen vanaf morgen een politieke boodschap bij hun cappuccino.

Koffieketen Starbucks heeft aan medewerkers van meer dan 120 filialen gevraagd om op elke bestelling de woorden 'kom tot elkaar' (Come Together) te schrijven.

Het bedrijf wil met de actie een boodschap aan politici sturen. President Obama is eerder van vakantie teruggekomen om zijn overleg met Congresleden over de begroting te hervatten.

Verantwoordelijkheid

Voor 1 januari moet de politiek een oplossing vinden om een 'fiscal cliff' te voorkomen. Als die oplossing er niet komt, dan treden vanaf het nieuwe jaar automatisch belastingverhogingen en bezuinigingen in werking.

De directeur van de koffieketen, Howard Schultz, is teleurgesteld in de overheid. "We zien wat er gebeurt en we verdienen beter. We willen niet aan de kant staan, maar zien een verantwoordelijkheid om als bedrijf een boodschap te sturen."

Druk uitoefenen

Schultz is niet de enige die druk uitoefent op politici om de begroting zo snel mogelijk op orde te krijgen. Steeds meer bedrijven, politici en financiële deskundigen steunen Fix the Debt. Dat is een onpartijdige organisatie die wil dat Democraten en Republikeinen samen de staatsschuld aanpakken.

Vanaf donderdag plaatst Starbucks ook paginagrote advertenties in The Washington Post en The New York Times en zet het bedrijf sociale media in om de politiek te bewegen tot een begrotingsakkoord te komen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio