Titel Meijer na tumultueus slot

Rixt Meijer»
Rixt Meijer ProShots

Schaatsster Rixt Meijer heeft op het kunstijs van de Vechtsebanen in Utrecht de nationale titel op de marathon voor zich opgeëist.

Zilver en brons gingen na een tumultueuze ontknoping naar Carien Kleibeuker en Lisanne Soemanta.

Halverwege kwam een kopgroep van vier tot stand met naast de uiteindelijke topdrie ook Lisa van der Geest, die in de slotfase demarreerde om de weg voor haar ploeggenote Soemanta te plaveien.

De tactiek leek succesvol, want Soemanta finishte net als eerste. Ze gleed echter vlak voor de streep onderuit en de jury zette haar terug naar plaats drie (voor de afgehaakte Van der Geest) wegens onreglementair finishen.

Protest baat niet

"Zo denk je Nederlands kampioen te worden, zo sta je met brons", treurde Soemanta. "Het besef zal later nog wel komen, maar ik ben er nu al ziek van. Zo vaak krijg je kansen als deze niet."

Haar ploegleider Gerrit Bakker had tevergeefs geprotesteerd tegen het besluit van de jury. "Soemanta zakte gewoon van vermoeidheid door haar hoeven. Dit had niets te maken met een onreglementaire finishpoging."

Eerste zege

Voor de kersverse Nederlands kampioen Meijer deed het voorval niets aan haar titel af. "Ik heb niet het gevoel dat er nu een schaduw over mijn titel hangt. Die eerste plaats gaat gewoon de boeken in en daar ben ik ontzettend blij mee."

"Dit is mijn eerste zege als marathonschaatsster, en dan meteen het NK winnen, dat is geweldig."

Deel deze pagina

Video Samenvatting

NK marathon 2012: titel Meijer

De samenvatting van het NK marathonschaatsen voor vrouwen op de Vechtsebanen in Utrecht.

Audio Reacties

  • Nationale titels Berga en Meijer Ingmar Berga is na een zware wedstrijd Nederlands kampioen marathonschaatsen geworden. Bij de vrouwen ging de titel naar Rixt... Meijer, nadat Lisanne Soemanta twee plaatsen teruggezet werd door de jury wegens een onreglementaire finish.

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 5445 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 2483 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2102 keer afgespeeld

Meer video en audio