China neemt langste hsl in gebruik

Vanochtend vertrok de eerste trein voor het traject van 2298 kilometer»
Vanochtend vertrok de eerste trein voor het traject van 2298 kilometer Reuters

In China is officieel de langste hogesnelheidslijn ter wereld in gebruik genomen. Vanochtend vertrok de eerste trein voor het volledige traject van 2298 kilometer vanuit de hoofdstad Peking naar Kanton (Guangzhou). Een deel van de verbinding was al in gebruik.

De trein kan een snelheid halen van 350 kilometer per uur en doet bijna 10 uur over de reis. Dat was met de oude verbinding 22 uur. Onderweg worden onder meer de miljoenensteden Wuhan en Zhengzhou aangedaan.

Opspraak

Vorig jaar raakte de Chinese overheid in opspraak vanwege het hsl-project. China heeft nu 7000 kilometer aan hogesnelheidslijnen, maar wil dat aantal meer dan verdubbelen. De wil om de spoorlijnen zo snel mogelijk te openen zou vaak ten koste gaan van de veiligheid.

Voor de ingebruikname van de langste hsl-verbinding is gekozen voor 26 december omdat dat de geboortedag is van de Chinese leider Mao Zedong.

Deel deze pagina

Video

Chinese hsl is langste ter wereld

In China is officieel de langste hogesnelheidslijn ter wereld in gebruik genomen. Vanochtend vertrok de eerste trein voor het... volledige traject van 2298 kilometer vanuit de hoofdstad Peking naar Guangzhou. De trein rijdt 350 kilometer per uur en doet bijna 10 uur over de reis. Dat was met de oude verbinding 22 uur.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio