Ruim 10.000 klachten over vuurwerk

 »
  ANP

Op het internetmeldpunt van GroenLinks over vuurwerkoverlast zijn inmiddels meer dan 10.000 meldingen binnengekomen. Het meldpunt werd afgelopen zaterdag ingesteld door lokale GroenLinksfracties.

Volgens GroenLinks gaat meer dan de helft van de meldingen over bommen die vaak 's nachts worden afgestoken en waar mensen van wakker schrikken. Verder melden mensen schade door vuurwerk en stress bij huisdieren.

Professionals

De 15 lokale fracties die de website vuurwerkoverlast.nl hebben opgezet willen dat er een verbod komt voor particulieren om vuurwerk af te steken. Er zouden met Oud en Nieuw vuurwerkshows moeten komen, waarbij professionals het vuurwerk afsteken.

Het meldpunt blijft tot 3 januari online. Daarna worden de meldingen gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

Deel deze pagina

Video

Meer dan 10.000 klachten over vuurwerk

Bij het vuurwerkmeldpunt van GroenLinks zijn al meer dan tienduizend klachten binnengekomen over het illegaal afsteken van... vuurwerk. Het internet-meldpunt is sinds zaterdag open.

Audio

  • 'Vuurwerkoverlastmeldingen gaan vooral over harde knallen' Tienduizend meldingen zijn er inmiddels binnengekomen op het internetmeldpunt vuurwerkoverlast. Het meldpunt is zaterdag ingesteld... door lokale Groenlinksfracties. Arno Bonte is fractievoorzitter van Groenlinks Rotterdam. Goedemorgen.

Video en Audio

Meer video en audio