Obama terug van vakantie om 'cliff'

Barack Obama»
Barack Obama AFP

President Obama keert vervroegd terug van vakantie in een laatste poging de gevreesde 'fiscal cliff' te voorkomen. Het Witte Huis meldt dat de president vanavond van Honolulu naar Washington vliegt. Obama is sinds vrijdag met zijn gezin in zijn geboortestaat Hawaï, waar hij Kerstmis viert.

Het congres heeft zijn vakantie al afgebroken. De congresleden gaan donderdag weer aan het werk om een oplossing te vinden voor de Amerikaanse begroting.

Lukt het niet om voor 1 januari een oplossing te vinden, dan treden er automatisch belastingverhogingen en bezuinigingen ter waarde van 600 miljard dollar in werking. Deze 'fiscal cliff' of begrotingsravijn, zou een zware rem zetten op de groei van de Amerikaanse economie.

The New York Times schrijft dat Obama wil voorkomen dat hem wordt verweten dat hij vakantie vierde terwijl het land in crisis is.

Deel deze pagina

Video

Obama onderbreekt vakantie om 'fiscal cliff'

De Amerikaanse president Obama onderbreekt zijn vakantie op Hawaï en keert vervroegd terug naar Washington. Hij hoopt de gevreesde... "fiscal cliff" te voorkomen. Ook het congres heeft zijn vakantie afgebroken. De congresleden gaan morgen verder met de onderhandelingen over de Amerikaanse begroting.

Video en Audio

Meer video en audio