Botten gevonden in huis schutter VS

William Spengler»
William Spengler Politie Webster

De man die maandag in de VS twee brandweermannen doodschoot, heeft mogelijk ook zijn zus omgebracht. In het uitgebrande huis van William Spengler uit Webster in de staat New York zijn dinsdag menselijke resten gevonden.

De politie vermoedt dat die resten van Spenglers 67-jaar oude zus Cheryl zijn, met wie hij het huis deelde. Zij was vermist. Forensisch specialisten onderzoeken de botten om de identiteit vast te stellen.

Spengler heeft ook zijn oma omgebracht. In 1981 bekende hij dat hij haar had doodgeslagen met een hamer. Daarvoor zat hij tot 1998 een gevangenisstraf uit.

'Gek op moorden'

Dinsdag werd ook bekend dat de 62-jaar oude schutter een brief heeft achtergelaten. Daarin schrijft Spengler dat hij gek was op moorden en zoveel mogelijk mensen wilde doden.

Spengler stak maandag zijn huis en een auto in brand. Toen de brandweer aankwam, schoot hij met een semi-automatisch geweer vier brandweermannen neer. Twee van hen overleden.

Agenten vonden de schutter nadat hij zelfmoord had gepleegd. Naast hem lagen drie vuurwapens, waaronder een Bushmaster met een .223 kaliber. De schutter die in Newtown een bloedbad aanrichtte op een school gebruikte hetzelfde wapen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio