Botten gevonden in huis schutter VS

William Spengler»
William Spengler Politie Webster

De man die maandag in de VS twee brandweermannen doodschoot, heeft mogelijk ook zijn zus omgebracht. In het uitgebrande huis van William Spengler uit Webster in de staat New York zijn dinsdag menselijke resten gevonden.

De politie vermoedt dat die resten van Spenglers 67-jaar oude zus Cheryl zijn, met wie hij het huis deelde. Zij was vermist. Forensisch specialisten onderzoeken de botten om de identiteit vast te stellen.

Spengler heeft ook zijn oma omgebracht. In 1981 bekende hij dat hij haar had doodgeslagen met een hamer. Daarvoor zat hij tot 1998 een gevangenisstraf uit.

'Gek op moorden'

Dinsdag werd ook bekend dat de 62-jaar oude schutter een brief heeft achtergelaten. Daarin schrijft Spengler dat hij gek was op moorden en zoveel mogelijk mensen wilde doden.

Spengler stak maandag zijn huis en een auto in brand. Toen de brandweer aankwam, schoot hij met een semi-automatisch geweer vier brandweermannen neer. Twee van hen overleden.

Agenten vonden de schutter nadat hij zelfmoord had gepleegd. Naast hem lagen drie vuurwapens, waaronder een Bushmaster met een .223 kaliber. De schutter die in Newtown een bloedbad aanrichtte op een school gebruikte hetzelfde wapen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4539 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5712 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4625 keer afgespeeld

Meer video en audio