Schutter VS was 'gek op moorden'

De brandweermannen kwamen af op een brand die door Spengler was aangestoken.»
De brandweermannen kwamen af op een brand die door Spengler was aangestoken. AP

De man die in de VS maandag twee brandweermannen doodschoot, was gek op moorden en wilde zoveel mogelijk mensen doden. Dat blijkt uit een brief die hij achterliet.

De 62-jarige William Spengler uit Webster in de staat New York had met een typemachine een brief opgesteld die de politie heeft gevonden nadat de man zelfmoord had gepleegd. In de brief stond onder meer: "Ik moet me gaan klaarmaken om te zien hoeveel huizen in de buurt ik kan platbranden en om te doen wat ik het leukste vind; mensen doodmaken".

Bushmaster .223

Volgens de politie heeft de man hetzelfde soort wapen gebruikt als de schutter in de school van Newtown ruim een week geleden: een Bushmaster semi-automatisch geweer met een .223 kaliber.

De brandweermannen kwamen af op een brand die door Spengler zelf in zijn eigen huis en in een auto was aangestoken. Spengler lag de brandweermannen als een sluipschutter op te wachten.

Het was niet de eerste keer dat Spengler een moord beging. In 1981 bekende hij dat hij zijn 92 jaar oude oma had doodgeslagen met een hamer. Daarvoor zat hij tot 1998 een gevangenisstraf uit.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio