Iraanse doodde VS-adviseur

Afghaanse politieagenten bewaken de plek waar de Amerikaanse adviseur is doodgeschoten»
Afghaanse politieagenten bewaken de plek waar de Amerikaanse adviseur is doodgeschoten EPA

De vrouw die gisteren in Kabul een Amerikaanse adviseur doodschoot, kwam uit Iran. Ze had zich met een valse ID-kaart bij de Afghaanse politie gemeld, blijkt uit een onderzoek naar de vrouw.

Met de kaart wist ze het hoofdkwartier van de Afghaanse politie binnen te komen, waar zij de Amerikaan doodschoot en ook andere aanwezigen probeerde te raken.

In de war

Volgens de Afghaanse autoriteiten is de vrouw een moeder van drie kinderen. Ze is met een Afghaanse politieagent getrouwd en zou in de war zijn. De onderzoekers sluiten niet uit dat ze in contact stond met terroristen.

Het is niet zeker of de vrouw wist dat ze op een Amerikaan schoot. In eerste instantie vroeg zij naar de politiechef, de gouverneur van Kabul en het hoofd van de recherche. Toen ze die niet kon vinden, ging ze naar de kantine en schoot op de Amerikaan.

Een vergelijkbaar incident in het noorden van Afghanistan kostte gisteren aan vijf agenten het leven.

In verlegenheid

De incidenten hebben de Afghaanse regering in grote verlegenheid gebracht. Die beweert dat ze goed onderzoek doet naar de achtergrond van Afghanen die bij de politie of het leger willen werken.

Dit jaar zijn al zestig buitenlandse militairen en adviseurs gedood door Afghanen die een politie- of militair uniform droegen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio