Gemengde reacties op kerstrede

Koningin Beatrix tijdens haar kersttoespraak»
Koningin Beatrix tijdens haar kersttoespraak NOS

Koningin Beatrix heeft in haar kersttoespraak de juiste toon voor 2013 getroffen. Dat heeft PvdA-leider Samsom via Twitter laten weten.

Volgens Samsom worden 'vertrouwen' en 'Europa' de cruciale termen voor het komende jaar.

'Klein foutje'

De koningin zei in haar toespraak dat vroeger gelijkgezindheid en verbondenheid verankerd waren in de verzuiling. Die tijd is voorbij. Vertrouwen kan niet worden opgelegd, dat moet vanuit de gemeenschap zelf groeien, zei Beatrix.

Over Europa zei de koningin: "Europa, dat zijn wij zelf. In zelfvertrouwen kunnen wij aan Europese samenwerking blijven bouwen".

PVV-leider Wilders reageerde daar via Twitter op: "Klein foutje in kersttoespraak Koningin: 'Europa, dat zijn we zelf' had natuurlijk moeten zijn 'Europa, dat betalen we zelf'."

Deel deze pagina

Audio

  • Ophef over kerstrede koningin Beatrix De kerstrede van koningin Beatrix is een dag van tevoren al online gezet. De video stond op een server van de overheid en bleek... gemakkelijk te bereiken. Verslaggever Menno Reemeijer.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio