Top 2000 van start

De presentatoren Henk van Steeg, Sander Guis, Stefan Stasse, Alfred van de Wege, Bert Kranenbarg, Jan-Willem Roodbeen, Bert Haandrikman, Sander de Heer, Hans Schiffers, Marc Adriani en Kasper Kooij»
De presentatoren Henk van Steeg, Sander Guis, Stefan Stasse, Alfred van de Wege, Bert Kranenbarg, Jan-Willem Roodbeen, Bert Haandrikman, Sander de Heer, Hans Schiffers, Marc Adriani en Kasper Kooij NOS

Op Radio 2 is de veertiende editie van de Top 2000 begonnen. Presentator Bert Haandrikman opende om even na 12.00 uur het programma met A View To A Kill van Duran Duran, dit jaar de nummer 2000 van de ranglijst.

De marathonuitzending duurt 156 uur en komt uit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid op het Mediapark. Om 24.00 uur op Oudejaarsavond wordt de lijst besloten met Bohemian Rhapsody van Queen, de nummer één van 2012.

Met 49 nummers op de ranglijst zijn The Beatles hofleverancier. The Rolling Stones zijn 36 keer genoteerd, vier nummers meer dan vorig jaar.

Nederlandse artiesten

Van de Nederlandse artiesten is BLØF de lijstaanvoerder met 17 noteringen. De hoogst genoteerde Nederlandse artiest is Boudewijn de Groot, die met Avond op nummer 5 staat.

Vorige maand zijn 3,2 miljoen stemmen uitgebracht voor de liedjes op de hitlijst: een record. Vorig jaar trok de Top 2000 tussen Kerst en Oud en Nieuw 8,2 miljoen luisteraars.

Wie dat wil kan de uitzending dagelijks bijwonen van 08.00 tot 23.00 uur. De Top 2000 is ook te volgen via de website van Radio 2 en het digitale themakanaal Cultura24.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

Meer video en audio