Miljoenen voor slachtoffers misbruik

Wim Deetman»
Wim Deetman ANP

Veel slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk hebben afgelopen jaar een schadevergoeding gekregen. Voorzitter Deetman van de commissie die het misbruik onderzocht, heeft in het Radio 1 Journaal gezegd dat er voor enkele miljoenen euro's is uitgekeerd.

De uitgekeerde bedragen verschillen per slachtoffer. De Bossche oud-rechter Stevens bepaalt wie in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Zijn commissie gaat in het komende jaar door met het uitkeren van schadevergoedingen.

Aandacht

Behalve geld krijgen de slachtoffers nu ook de aandacht van de kerk waar ze recht op hebben, zei Deetman. Hij prees de bisschoppen voor de manier waarop ze dat doen.

Deetman voert ook nog een vervolgonderzoek uit naar het misbruik van minderjarige meisjes in de katholieke kerk. Zijn eindrapport verschijnt eind februari.

Deel deze pagina

Audio

  • Deetman: enkele miljoenen aan slachtoffers uitgekeerd Het is een jaar geleden dat het eindrapport van de commissie-Deetman over seksueel misbruik in de katholieke kerk is gepresenteerd.... Hoe is het nu, met de slachtoffers en met de kerk? Daarover een gesprek met Wim Deetman.

Video en Audio

Meer video en audio