Meeste pinbetalingen per seconde

Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald.»
Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald. ANP

Op de laatste winkeldag voor Kerst is er tot 17.00 uur 11,4 miljoen keer gepind. Op het drukste moment werden binnen een seconde 483 transacties gedaan. Vorig jaar stond het record nog op 442 betalingen per seconde, meldt de Betaalvereniging Nederland, die het pinnen coördineert.

Volgens een woordvoerder deden veel mensen zo laat mogelijk kerstboodschappen om verse levensmiddelen in huis te halen. Ondanks het grote aantal betalingen zijn er geen storingen gemeld.

Verspreid

Afgelopen zaterdag werd zo'n 12 miljoen keer gepind, iets minder dan in 2011, toen er op de zaterdag voor Kerst 12,2 miljoen keer met de pinpas werd betaald.

De betaalvereniging zegt dat het aantal lager uitvalt doordat de kerstdrukte dit jaar over drie dagen was verspreid. Consumenten hadden nog het hele weekend en de maandag om kerstinkopen te doen. Vorig jaar viel Eerste Kerstdag op een zondag.

Deel deze pagina

Video

Ondanks crisis veel kerstaankopen

Aan onze uitgaven tijdens de feestdagen is het niet te merken, de crisis. Vandaag, de laatste winkeldag voor Kerst, is er maar... liefst 11,4 miljoen keer gepind. Een record. Die kerstdrukte begon vanmorgen vroeg al, bijvoorbeeld bij de slager.

Video en Audio

  • » Spotter op laatste passagiersvlucht MD11 Audio Het einde van een tijdperk, vliegen met een MD-11. Een passagierstoestel van McDonell Douglas met...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Wadeo was ineens weg Audio Strijders van IS komen uit de hele wereld. Dus ook uit de Gazastrook. Bronnen zeggen tegen de NOS...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 257 keer afgespeeld

Meer video en audio