Meeste pinbetalingen per seconde

Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald.»
Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald. ANP

Op de laatste winkeldag voor Kerst is er tot 17.00 uur 11,4 miljoen keer gepind. Op het drukste moment werden binnen een seconde 483 transacties gedaan. Vorig jaar stond het record nog op 442 betalingen per seconde, meldt de Betaalvereniging Nederland, die het pinnen coördineert.

Volgens een woordvoerder deden veel mensen zo laat mogelijk kerstboodschappen om verse levensmiddelen in huis te halen. Ondanks het grote aantal betalingen zijn er geen storingen gemeld.

Verspreid

Afgelopen zaterdag werd zo'n 12 miljoen keer gepind, iets minder dan in 2011, toen er op de zaterdag voor Kerst 12,2 miljoen keer met de pinpas werd betaald.

De betaalvereniging zegt dat het aantal lager uitvalt doordat de kerstdrukte dit jaar over drie dagen was verspreid. Consumenten hadden nog het hele weekend en de maandag om kerstinkopen te doen. Vorig jaar viel Eerste Kerstdag op een zondag.

Deel deze pagina

Video

Ondanks crisis veel kerstaankopen

Aan onze uitgaven tijdens de feestdagen is het niet te merken, de crisis. Vandaag, de laatste winkeldag voor Kerst, is er maar... liefst 11,4 miljoen keer gepind. Een record. Die kerstdrukte begon vanmorgen vroeg al, bijvoorbeeld bij de slager.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 1351 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 1556 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 775 keer afgespeeld

Meer video en audio