Meeste pinbetalingen per seconde

Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald.»
Vorig jaar werd 2,29 miljard keer met pin betaald. ANP

Op de laatste winkeldag voor Kerst is er tot 17.00 uur 11,4 miljoen keer gepind. Op het drukste moment werden binnen een seconde 483 transacties gedaan. Vorig jaar stond het record nog op 442 betalingen per seconde, meldt de Betaalvereniging Nederland, die het pinnen coördineert.

Volgens een woordvoerder deden veel mensen zo laat mogelijk kerstboodschappen om verse levensmiddelen in huis te halen. Ondanks het grote aantal betalingen zijn er geen storingen gemeld.

Verspreid

Afgelopen zaterdag werd zo'n 12 miljoen keer gepind, iets minder dan in 2011, toen er op de zaterdag voor Kerst 12,2 miljoen keer met de pinpas werd betaald.

De betaalvereniging zegt dat het aantal lager uitvalt doordat de kerstdrukte dit jaar over drie dagen was verspreid. Consumenten hadden nog het hele weekend en de maandag om kerstinkopen te doen. Vorig jaar viel Eerste Kerstdag op een zondag.

Deel deze pagina

Video

Ondanks crisis veel kerstaankopen

Aan onze uitgaven tijdens de feestdagen is het niet te merken, de crisis. Vandaag, de laatste winkeldag voor Kerst, is er maar... liefst 11,4 miljoen keer gepind. Een record. Die kerstdrukte begon vanmorgen vroeg al, bijvoorbeeld bij de slager.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio