'Jason W. moet met verlof kunnen'

Hofstadgroep-verdachte Jason W. arriveert bij de Bunker in Amsterdam Osdorp»
Hofstadgroep-verdachte Jason W. arriveert bij de Bunker in Amsterdam Osdorp ANP

Staatssecretaris Teeven heeft ten onrechte een verzoek om verlof afgewezen van Jason W., oud-lid van de terroristische Hofstadgroep. Dat stelt de beroepscommissie RSJ. Teeven wees het verlof af omdat hij Jason W. vluchtgevaarlijk vindt.

Eerder vroeg een ander lid van de Hofstadgroep, Samir A. ook om verlof. Dat werd ook door Teeven geweigerd. De beroepscommissie oordeelde toen ook dat dat onterecht was. De commissie kan het verlof niet afdwingen, maar eist wel dat Teeven er opnieuw naar kijkt.

Studie geschiedenis

Volgens de beroepscommissie is het belangrijk dat de mannen op verlof kunnen, omdat ze zich moeten kunnen voorbereiden op hun terugkeer in de maatschappij. Dat belang weegt volgens de commissie zwaarder dan het risico dat ze vluchten.

Jason W. gooide in 2004 een handgranaat naar politiemensen die hem wilden arresteren. Hij heeft zijn straf bijna uitgezeten.

Jason W. en Samir A. hebben in de gevangenis een studie gevolgd. Samir A. studeerde bedrijfskunde en Jason W. heeft via de Open Universiteit geschiedenis, kunst en filosofie gestudeerd. Volgens zijn advocaat wil hij niets meer met moslimterrorisme te maken hebben en wil hij een gewoon bestaan opbouwen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio